zondag 13 maart 2011

Huizenjacht met Véronique de Kock


Cara Van der Auwera en Véronique De Kock zijn terug voor een stevige portie Huizenjacht vanaf dinsdag 10 maart. Na zeven succesvolle seizoenen, krijgt Huizenjacht VIII een nieuwe, frisse stijl. Ook vandaag wordt weer volop gekocht, verkocht, gebouwd en verbouwd en krijgt de kijker dezelfde mix aan praktische vastgoedinfo, leuke bouwtips en een flinke portie huizen kijken.

In de rubriek Droomhuis Gezocht spit Cara Van der Auwera de huizenmarkt in het binnenland uit, terwijl sexy Véronique De Kock het buitenland voor haar rekening neemt in Huizenjacht Gaat Vreemd. Budget Bouwen toont aan dat een moderne woning niet altijd duur hoeft te zijn en in Uit de hand te koop zetten koppels hun beste beentje voor om hun huis te verkopen.

Ook Filip Deslee, onze interieurarchitect, is opnieuw van de partij. Naast zijn frisse en altijd verrassende 3D tekeningen, geeft hij dit seizoen een antwoord op veel voorkomende bouwvragen in de nieuwe rubriek Slim Bekeken.

Inhoud aflevering 1 : Droomhuis Gezocht
De ligging, de grootte, de stijl, de prijs,… ; het zijn allemaal factoren die bepalen of een huis echt jouw droomhuis kan worden. Cara loodst twaalf koppels door telkens drie huizen die ze, afhankelijk van hun wensen en het budget, voor hen heeft uitgezocht. Aan het einde van de zoektocht presenteert interieurarchitect Filip een 3D-voorstelling van de mogelijke ingrepen in het favoriete huis van het koppel. En wie weet volgt, als kers op de taart, een bod of een koop!

Véronique en Marc op zoek naar een charmante woning in Hasselt
Véronique (29) werkt als consultant en Marc (39) is bediende in een garage. Momenteel huren ze elk hun eigen appartement in de buurt van Hasselt, maar ze zijn het beu om constant heen en weer te rijden. Het is dan ook hoog tijd voor een huisje samen: een romantische woning met 3 slaapkamers, een garage en liefst nog een tuintje, voor de prijs van 210.000€. Cara en Filip doen er alles aan dit, zo snel mogelijk, voor hen te vinden!

Budget Bouwen
Wie niet onmiddellijk een huis naar zin vindt op de vastgoedmarkt, kan ook bouwen of verbouwen, zelfs met een niet al te groot budget. Cara haalt haar inspiratie bij twaalf moderne, maar budgetvriendelijke, woningen die gebouwd of verbouwd werden voor een maximum budget van 175.000 euro. Ze praat met de architecten en zoekt uit wat een huis vandaag betaalbaar maakt.

Opvallend veel baksteen én glas
Zoveel mogelijk oppervlakte voor zo weinig mogelijk budget; dat was de vraag van de eigenaars aan architect Tom Verschueren. Het resultaat is een, op het eerste zicht toch wel wat bizarre, woning met een bakstenen voorgevel en een achtergevel volledig opgetrokken uit glas. Maar door de bewoonbare oppervlakte van 300m², blijkt dit huis in Turnhout een prikje!

Uit de hand te koop
Eigenaars hebben verschillende redenen om hun huis te verkopen. Huizenjacht gaat bij hen op de babbel en luistert naar hun verhaal. We kijken uitgebreid binnen in het pand en komen alles te weten over de ligging, de prijs en de indeling van het huis. En misschien doen we wel de (ver)koop van ons leven!

Gezellige eengezinswoning in Borgerhout
Karin is van plan Antwerpen stad in te ruilen voor haar geboortestreek Limburg. Daarom verkoopt ze haar woning in Borgerhout voor 239.000 euro en dat vindt ze zelf, natuurlijk, een koopje!

Slim bekeken
Nieuw!
Filip Deslee gebruikt zijn ervaring als interieurarchitect om een antwoord te geven op zeer uiteenlopende bouw- en interieurvragen.
Vraag van de week:
Kan je een keramische tegel op een bestaande vloer plaatsen?

Huizenjacht gaat vreemd
Véronique De Kock is vastbesloten om voor twaalf koppels het huis van hun dromen te vinden, en dat, in het buitenland! Ze tovert niet alleen twee potentiële droomhuizen uit haar mouw, ze keert ook de regio binnenstebuiten om uit te vissen wat je zoal moet weten, zien of doen wanneer je er komt wonen. Kortom, Véronique in topvorm!

Yves en Karin willen een nieuw leven beginnen in Portugal. Mooie ex-Miss België Véronique De Kock zet voet aan wal in Sines, het geboortedorp van Vasco de Gama. Als een volleerde ontdekkingsreiziger verkent ze de Costa Azul in het Zuidwesten van Portugal op zoek naar een B&B voor Yves en Karin. Yves werkt voor de radio en zweert bij lekker eten en drinken, Karin houdt van schilderen en heeft één grote passie: zeilen. In dit ongerepte stukje Portugal, met eindeloze stranden, ruige kliffen en verse vis, hopen ze een hun eigen B&B uit te baten voor een maximum budget van 500.000 euro.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten